Promoció del valencià
Ús no sexista del llenguatge i els gentilicis de la Safor
La Mancomunitat de Municipis de la Safor difon l’ús no sexista del llenguatge i els gentilicis de la Safor
28/09/2017

La Mancomunitat de Municipis de la Safor, a través de l’Agència del Promoció del Valencià, llança dues campanyes destinades a tota la població de la Safor.

 

A partir que diversos municipis de la Safor han posat en marxa plans d’igualtat i des de l’Agència de Promoció del Valencià s’han realitzat tallers de llenguatge no sexista també en diversos municipis, s’ha realitzat un díptic, La Mancomunitat amb la Igualtat, amb la finalitat de fer difusió d’aquelles recomanacions més importants per aconseguir un ús del llenguatge més just i igualitari. Des d’un punt de vista gramatical, el gènere masculí és el gènere no marcat que s’utilitza per a referir-se no sols per a persones de sexe masculí, sinó per a designar totes les persones tant masculines com femenines. Però els canvis en la nostra societat amb la incorporació de la dona al món laboral i en determinats àmbits, ha comportat també uns canvis en les usos del llenguatge, encaminats a la visualització de la dona.

 

L’altra campanya, Coneix la Safor, es tracta d’un full a fi de donar difusió el nom en valencià dels municipis de la comarca de la Safor i els gentilicis, que indiquen el lloc d’origen d’una persona, a fi de donar-los difusió.

 

Des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, davant de la gran varietat de formes per a designar els habitants d’un mateix poble, es va demanar el parer dels ajuntaments sobre la forma fixada provisionalment per a la seua població.

 

Les respostes obtingudes han ajudat a la fixació de les formes que apareixen al fullet. L’AVL, com a criteri general, ha procurat donar una forma única de cada gentilici, però en algun cas, pel fet de tractar-se de variants molt usades, s’ha inclòs una doble forma, com és el cas de gandienc/gandienca i gandià/gandiana.

 

Es distribuiran 5.000 exemplars de cada una de les campanyes pels municipis adherits a la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

 

Informa Gabinet de premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31