La UPV posa en marxa una Universitat Sènior comarcal gràcies al suport de la Mancomunitat de Municipis de la Safor
La presentació de la Universitat Sènior tindrà lloc el dimarts 12 de setembre a les 19.00h, en un acte social en el qual intervindrà Vicent Todolí, especialista en art de prestigi internacional.
31/07/2017

La Safor: Alqueries i Cases de Poble; Un paseo por la historia de la música; Miradas sobre el renacimiento desde la Gandia de los Borja; Literatura y cine: dos propuestas artísticas… són alguns dels temes que es tractaran en la proposta de la Universitat Sènior de la UPV en Gandia, que naix amb la voluntat comarcal, gràcies a la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Tomàs Ferrandis, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, ha valorat molt positivament que la Universitat Sènior es dirigisca a tots els públics, qualsevol que siga el seu nivell de formació. “Moltes persones majors dels pobles de la Safor tenen inquietuds culturals, però no disposen de molt de temps o recursos econòmics. Amb aquesta Universitat Sènior, poden venir a las classes a la seu de la Mancomunitat, un parell d’hores els dimarts i dijous, durant 7 mesos i amb un preu de matrícula de 180 euros, no sols això, sinó que també tenen accés a totes les instal·lacions i serveis de la Universitat Politècnica de València”.

 

La matrícula s’inicia el 7 de setembre i les sessions s’imparteixen del 24 d’octubre al 31 de maig, els dimarts i dijous a la vesprada, a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, av. República Argentina, 28, a Gandia. Més información en www.gandia.upv.es.

 

Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV, des d’on s’ha impulsat el projecte, ha volgut agrair la implicació tant de la Mancomunitat como de tots aquells que impartiran les sessions. Entre ells es troben Telmo Gadea Boix, músic i president de la Federació de Falles de Gandia i professorat de la UPV: Santiago la Parra, historiador especialista en la família Borja; Joan Aliaga, coordinador del Projectr Museogràfic del Museu de les Clarisses; Joan Baptista Tormo, especialista en urbanisme; Francisco Javier Moral, historiador i crític de cinema; Albert Martínez, expert en intel·ligència emocional; Maryland Morant, especialista en turisme sostenible; Rubén Picó, expert en acústica; Pau Pérez Ledo, sociòleg; Emilia Victoria Enríquez, lingüista…

 

 

Presentació de la Universitat Sènior

La presentació de la seu de la Universitat Sènior tindrà lloc el dimats 12 de setembre a las 19.00h en el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i comptarà amb la intervenció de Vicent Todolí, especialista en art de renom internacional, natural de Palmera. Todolí és actualment director artístic de la fundació Pirelli Hangar Bicocca.

 

La carrera de Vicent Todolí en les arts visuals té una trajectòria de més de 30 anys, i inclou càrrecs com Cap de Conservació (1986-88) i director artístic de l’IVAM (Institut Valencià d’Art Modern, 1988-1996), abans d’unir-se al Museu d’Art Contemporani Serralves com el seu director fundador en 1996 fins a 2002. En 2002 va ser nomenat director de la Tate Modern, on va començar a temps complet al març de 2003 i va finalitzar al juny de 2010.

 

Actualment assessora diversos museus i fundacions, com ara la Fundación Botín en Santander on ocupa el càrrec de president de la Comissió Assessora d’Arts Plàstiques. A més, treballa com a assessor únic en la fundació valenciana Per Amor a l’Art i en la col·lecció d’INELCOM a Madrid. En Pirelli Hangar Bicocca ha comissariat les següents exposicions: Dieter Roth & Bjorn Roth "islas", Cildo Meireles "Instalaciones" Paiva i Gusmão "Papagayo", Juan Muñoz "Double Blind & Around", Damián Ortega "Casino", Carsten Höller “Doubt”, Kishio Suga “Situations” i Miroslaw Balka “Crossover/s”. És Cavaller de les Arts i de les Lletres, va rebre la Orden de Santiago da Espada a Portugal en 2003, i va ser nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València en 2011.

 

 

Dates de contacte:

Sandra Barrancos Gregori

Tècnica de Comunicació

Campus de Gandia

679 30 96 56

www.gandia.upv.es

www.gandia.upv.es/investigacion

@campusgandiaupv
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31