RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES
LES RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES TORNEN A LA SAFOR
Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.
20/03/2017

Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.

 

Mitjançant aquest programa es donarà a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels municipis participants.

 

Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l'interior i la costa...

2 rutes al dia + gastronomia + detall de benvinguda = 4 € / persona.

 

El preu per persona és de 4 euros al dia (inclou les visites de matí i vesprada), que s'abonaran  en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiarà amb un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada.

 

Aquest dissabte, 25 de març, comença al matí a OLIVA: El Raval Morisc. I a la vesprada PILES: Piles històric i platja.

El diumenge, 26 de març, només ruta al matí a TAVERNES DE LA VALLDIGNA: Cova de Bolomor.

Totes les rutes comencen a les 10:30 hores del matí i a les 16:30 hores de la vesprada des de l'ajuntament de cada població, segons el programa establit.

Els trasllats fins al municipi que organitza la ruta és a càrrec del participant.

Les inscripcions es faran fins al dijous anterior a la ruta de forma on line (en línia), a través del formulari que podran tobar a la pàg. web de les respectives mancomunitats.

 

 

OLIVA: El Raval Morisc
        (Eixida des de l'Oficina de Turisme a les 10:30 hores)

Farem un agradable passeig pel Raval Morisc, ubicat fora de les muralles que envoltaven la Vila Cristiana. A banda de descobrir els seus laberíntics carrerons que conserven el traçat medieval, podrem també gaudir de les seues llegendes i visitar l'antiga mesquita, actual església de Sant Roc de la qual cal destacar la Capella del Crist, una autèntica joia barroca.

 

 

PILES: Piles històric i platja
        (Eixida des de l'Ajuntament a les 16:30 hores)

Es tracta d'una ruta per tal de conéixer la història i el patrimoni de Piles: Visita a la capella de l’església on podrem gaudir d’uns frescs originals i molt ben conservats. La col•lecció etnogràfica de Carmen Bertó (veïna de Piles).
Amb el tren turístic visitarem la platja i la visita acabarà al parc de la Torre, on podem trobar la Torre de Guaita del segle XVI, declarada Bé d'Interés Cultural l’any 2002.
En finalitzar la visita, el tren turístic ens retornarà al municipi al punt de partida.

 

 

TAVERNES DE LA VALLDIGNA: Cova de Bolomor
(Eixida des de l'entrada principal del poliesportiu municipal, al passeig de Colón, a les 10:30 hores)
Es recomana portar calçat còmode i aigua.

La cova del Bolomor és un referent de la investigació del Paleolític europeu. Temes d'actualitat en el món científic com l'origen del foc a Europa, el consum de preses xicotetes entre els grups humans neandertals i preneandertals o el desenvolupament de tècniques de caça complexes s’han pogut desxifrar gràcies a les recerques fetes en aquest jaciment. En les visites guiades podreu conéixer aquests aspectes explicats pels membres mateixos de l'equip d’investigació.

 

Les activitats didàctiques que es realitzen estan enfocades a públics de totes les edats i tenen com a objectiu ensenyar d'una manera pràctica les formes de vida dels grups humans del Paleolític. En aquests tallers s'explica de forma amena com es fabricaven les ferraments de pedra, com es produïa el foc i les tècniques de caça basant-se en la informació proporcionada pels referents de recerca més actuals.

Informa Gabinet de premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.
 

 

Programa de rutes

 

 

Inscripcions on line ací

 

 

 

Més informació en www.valldalbaida.com // www.riberaturisme.es // www.mancomunitat-safor.es / www.lacosteracanal.es

 

Mancomunitats > Telf: 962389091 - 962414142 -  962965003 - 962280441

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30