Rutes Turístiques Entre Comarques
LES RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES NOVAMENT A LA SAFOR
Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.
30/04/2018

Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.

 

Mitjançant aquest programa es donarà a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels municipis participants.

 

Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l'interior i la costa...

 

2 rutes al dia + gastronomia + detall de benvinguda = 5 € / persona.

 

El preu per persona és de 5 euros al dia (inclou les visites de matí i vesprada), que s'abonaran  en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiarà amb un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada.

 

Aquest dissabte, 5 de maig, comença al matí a BENIARJÓ: Poble d’Ausiàs March i patrimoni mural de l’església (eixida des de l’ajuntament vell). I a la vesprada, ALMOINES: Un passeig per l’Almoines de la Fàbrica de Seda dels Lombard.

 

El diumenge, 6 de maig, al matí a TAVERNES DE LA VALLDIGNA: Cova de Bolomor (eixida des del pàrquing de la mateixa cova). I a la vesprada, SIMAT DE LA VALLDIGNA: Ruta dels Tresors de Simat: Mesquita de la Xara – Monestir de Santa Maria de la Valldigna.

 

Totes les rutes començen a les 10:30 hores del matí i a les 16:30 hores de la vesprada des de l'Ajuntament de cada població (excepte Beniarjó i Tavernes de la Valldigna), segons el programa establit.

 

Els trasllats fins al municipi que organitza la ruta és a càrrec del participant.

 

Les inscripcions es faran fins al dijous anterior a la ruta de forma on line (en línia), a través del formulari que podran trobar a la pàg. web de les respectives mancomunitats.

 

Dissabte, 5 de maig:
MATÍ: Beniarjó
VESPRADA: Almoines

 

MATÍ: Beniarjó: Beniarjó poble d’Ausiàs March i patrimoni mural de l’església
(Eixida des de l'Ajuntament vell a les 10:30 hores)

La ruta començarà des de la Plaça d’Ausiàs March a l’hora prevista, on anirem a visitar els murals de l’església de Sant Joan Baptista, obra d’Horacio Silva. Continuarem amb la visita guiada pel poble, on veurem el que era l’antiga alqueria musulmana en temps d’Ausiàs March. Visitarem també els espais històrics de la senyoria, visita visual dels elements del palau, cisterna i muralles...

 

VESPRADA: Almoines: Un passeig per l’Almoines de la Fàbrica de Seda dels Lombard
(Eixida des de l'Ajuntament, a les 16:30 hores)

Descobrirem perquè Henri Lombard Gaujoux, propietari d’una fàbrica de teles de seda situada a Nimes (França), va decidir instal•lar la seua activitat a Almoines a final del segle XIX.
Veurem les marques que han deixat els Lombard a l’Almoines actual, així com el patrimoni relacionat directament o indirectament amb l’activitat sedera, com la “Fàbrica de Seda”, l’Estació del trenet Alcoi-Gandia amb la seua col•lecció museogràfica, o les “finques de pisos modernes”, convertint Almoines en capdavantera quant a urbanisme a la Safor.

 

 

Diumenge, 6 de maig
MATÍ: Tavernes de la Valldigna
VESPRADA: Simat de la Valldigna

 

Matí: Tavernes de la Valldigna: Cova de Bolomor
(Eixida des del pàrquing Bolomor, situat als peus de la cova, a les 10:30 hores)

La cova del Bolomor és un referent de la investigació del paleolític europeu. Temes d'actualitat en el món científic com l'origen del foc a Europa, el consum de preses xicotetes entre els grups humans neandertals i preneandertals o el desenvolupament de tècniques de caça complexes s’han pogut desxifrar gràcies a les recerques fetes en aquest jaciment. En les visites guiades es podran conéixer aquests aspectes explicats pels membres de l'equip d’investigació.
Les activitats didàctiques que es realitzen estan enfocades a públics de totes les edats i tenen com a objectiu ensenyar d'una manera pràctica les formes de vida dels grups humans del paleolític. En aquests tallers s'explica de forma amena com es fabricaven els ferraments de pedra, com es produïa el foc i les tècniques de caça basant-se en la informació proporcionada pels referents de recerca més actuals.

 

Vesprada: Simat de la Valldigna: Ruta dels Tresors de Simat: Mesquita de la Xara i Monestir de Santa Maria de la Valldigna
(Eixida des de l'Ajuntament, a les 16:30 hores)
Els Tresors de Simat és una ruta urbana que recorre els principals recursos turístics i culturals de Simat de la Valldigna. Al llarg de la ruta podrem descobrir l’actual Ajuntament, la Font Gran que és un naixement natural d’aigua al centre de la localitat; l’antic llavador públic; l’ermita de Santa Anna, que destaca per ser l’antiga Mesquita de la Xara i que conserva encara en l’actualitat alguns elements del temple original, i el Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, un dels tresors més importants que trobem a la nostra vall.

Informa Gabinet de premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor
 

 

PUNTS D’INFORMACIÓ TURÍSTICA EN LES MANCOMUNITATS PARTICIPANTS:

Més informació en www.valldalbaida.com // www.riberaturisme.es // www.mancomunitat-safor.es / www.lacosteracanal.es

 

Programa de rutes

 

 

Inscripcions on line ací

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31