Rutes Turístiques Entre Comarques
LES RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES NOVAMENT A LA SAFOR
Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.
10/04/2018

Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.

 

Mitjançant aquest programa es dona a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels municipis participants.

 

Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l'interior i la costa...

 

2 rutes al dia + gastronomia + detall de benvinguda = 5 € / persona.

El preu per persona és de 5 euros al dia (inclou les visites de matí i vesprada), que s'abonaran en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiarà amb un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada.

 

Aquest dissabte, 14 d’abril, comença al matí a OLIVA: Oliva Comtal (eixida des de l’Oficina de Turisme). I a la vesprada, LA FONT D’EN CARRÒS: Coneix la Font.

 

Diumenge, 15 d’abril, ALFAUIR, ruta de matí i vesprada. Al matí , visita al Castell de Palma. I a la vesprada, visita al monestir de Sant Jeroni de Cotalba.

 

Totes les rutes començen a les 10:30 hores del matí i a les 16:30 hores de la vesprada des de l'Ajuntament de cada població (excepte Oliva), segons el programa establit.

 

Els trasllats fins al municipi que organitza la ruta és a càrrec del participant.

 

Les inscripcions es faran fins al dijous anterior a la ruta de forma on line (en línia), a través del formulari que es pot trobar en la pàgina web de les respectives mancomunitats.

 

Dissabte, 14 d’abril:
MATÍ: Oliva
VESPRADA: La Font d’en CarròsOliva:

 

OLIVA COMTAL

(Eixida des de l'Oficina de Turisme, junt Mercat Municipal, a les 10:30 hores).

El passeig transcorrerà pels carrers de l’antiga ciutat emmurallada d’Oliva i del seu Raval, coneixent la seua història i els seus principals edificis: l’ingeni del sucre, l’església de Santa Maria i el Palau. Enguany, de la mà d’un historiador es visitaran els edificis senyorials que ocupen els museus Arqueològic i Etnològic i la Casa Mayans. Almateix temps es coneixerà la vida de personatges il·lustres com el Comte Serafí de Centelles, l’il·lustrat Gregori Mayans i el polític Gabriel Ciscar.

 

 

La Font d’en Carròs: CONEIXENT LA FONT

(Eixida des de l'Ajuntament, a les 16:30 hores)

Ruta dels plafons, passeig pel nucli antic i visita al jardí botànic.

 

 

Diumenge, 15 d’abril:
MATÍ: Alfauir
VESPRADA: Alfauir

 

ALFAUIR: VISITA AL CASTELL DE PALMA

(Eixida des de l'Ajuntament a les 10:30 hores)

La Senda del Castell discorre per un paratge natural de gran valor paisatgístic i natural que permet accedir al castell de Palma. Es tracta d’un sender amb impressionants vistes panoràmiques i que ens permet visitar una de les fonts més emblemàtiques del terme municipal d’Alfauir, la Font del Pintat. El castell de Palma, situat en la serra d’Ador, està declarat Bé d’Interés Cultural (BIC). Des del punt de vista arquitectònic s’aprecia una estructura rectangular concèntrica i les restes d’un aljub. Es tracta d’un hisn andalusí del segle XI que va formar part de la xarxa de castells que s’articulava al voltant del castell de Bairén.

 

 

ALFAUIR: VISITA AL MONESTIR DE SANT JERONI DE COTALBA

(Eixida des de l'Ajuntament a les 16:30 hores)

El monestir de Sant Jeroni de Cotalba va ser fundant l'any 1388 sobre l'antic poblat morisc de Cotalba. Es troba situat al terme municipal d'Alfauir, en l'anomenada Vall del Vernissa, a la comarca de la Safor. Va pertànyer a l'orde dels jerònims fins a l'any 1835, quan va arribar la desamortització. El benefactor de l'obra va ser el duc Alfons El Vell (duc de la Corona d'Aragó). La construcció arquitectònica s'emmarca dins de l'estil gòtic mudèjar renaixentista, entre els segles XIV i XVII, i la majoria dels espais es van revestir en el segle XVIII a l'estil Barroc. Fou declarat Bé d'Interés Cultural l'any 1994.

 

 

 

PUNTS D’INFORMACIÓ TURÍSTICA EN LES MANCOMUNITATS PARTICIPANTS:

Més informació en www.valldalbaida.com // www.riberaturisme.es // www.mancomunitat-safor.es / www.lacosteracanal.es

 

Programa de rutes

 

 

Inscripcions on line ací

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31