Ruta Entre Comarques
RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES
Les RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES tornen a la Safor: Villalonga, Ròtova i Barx
7/06/2017

Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.

 

Mitjançant aquest programa es dóna a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels municipis participants.

 

Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l'interior i la costa...

 

2 rutes al dia + gastronomia + detall de benvinguda = 4 € / persona.

 

El preu per persona és de 4 euros al dia (inclou les visites de matí i vesprada), que s'abonaran  en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiarà amb un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada.

 

Aquest dissabte, 10 de juny, comença al matí a VILLALONGA: passeig per Villalonga i visita a la capella de la Mare de Déu de la Font (l'Alfombra del Corpus). I a la vesprada RÒTOVA: descobreix Rutba.

 

El diumenge, 11 de juny, BARX, ruta de matí i vesprada. Al matí, ruta del comerç de la neu i a la vesprada, descobreix Barx.

 

El trasllat fins al municipi que organitza la ruta és a càrrec del participant.

 

Les inscripcions es faran fins al dijous anterior a la ruta de forma on line (en línia), a través del formulari que podran tobar a la pàgina web de les respectives
mancomunitats.

 

VILLALONGA: Passeig per Villalonga i visita a la capella de la Mare de Déu de la Font (l'Alfombra del Corpus) (Eixida des de l'Ajuntament, a les 10:30
hores)

 

La ruta transcorrerà per l’interior del nucli urbà del municipi, començant a la Casa de la Cultura, seguirà per l’antic barri de Cais, parant en la capelleta de Sant Llorenç i baixant fins al centre per veure la Font dels Setze Xorros (una de les icones del poble) i l’antic llavador restaurat. A continuació es passejarà pel tradicional barri de l’Alcúdia, en la part més alta del nucli urbà, passant per la seua esglesieta de Sant Josep, per baixar novament al centre pel conegut carrer

 

Fonteta. En l’últim tram, es visitaran l’església i la capella, on es podrà gaudir de la catifa d’arena que s’elabora cada any amb motiu del Corpus Cristi i des d’on es donarà l'opció d’enfilar-se pel calvari cap a l’ermita i acabar la ruta amb les espectaculars vistes de tota la vall de la Safor.

 

RÒTOVA: Descobreix Rutba (Eixida des de l'Oficina de Turisme, a les 16:30 hores)

 

Passeig pel centre històric fent parada en els punts d’interés turístic: Barri de la Verge de la Salut, Església Parroquial, pati del Palau dels Comptes de Ròtova, plaça Major… Visita al Centre d’Interpretació de la Pansa (Riurau).

 

BARX: Ruta del comerç de la neu (Eixida des de l'Ajuntament, a les 10:30 hores)

 

Es recomana portar calçat còmode i aigua. 

 

La ruta ens permetrà descobrir els detalls de l'antic comerç de la neu.

 

Coneixerem com es duia a terme la recollida, emmagatzematge i el transport de la neu. Recordarem els vells oficis relacionats amb aquest comerç i visitarem la Nevera Gran de Barx, la Nevereta de Dalt i els Ventisquers, construccions relacionades amb aquest comerç. A més a més, la ruta transcorre per un dels indrets més espectaculars de la nostra comarca. El “Barranc de Manesa”, de vegetació exuberant i molt ombrívol. És una microreserva de flora i una
vertadera joia botànica.

 

BARX: Descobreix Barx (Eixida des de l'Ajuntament, a les 16:30 hores)

 

La ruta es desenvoluparà en el nucli urbà, on es visitaran els indrets més rellevants des del punt de vista patrimonial i històric, com ara:

  • El Calvari 
  • El Naixement de la Font del Racó
  • La Font del Racó
  • La Plaça del poble
  • L’Església parroquial de Sant Miquel Arcàngel

 

 

Programa de rutes

 

 

Inscripcions on line ací

 

 

 

Més informació en www.valldalbaida.com // www.riberaturisme.es // www.mancomunitat-safor.es / www.lacosteracanal.es

 

Mancomunitats > Telf: 962389091 - 962414142 -  962965003 - 962280441

 

Informa Gabinet de premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30