Ruta Entre Comarques
RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES
Les RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES tornen a la Safor: Xeresa, platja de Xeraco i Alfauir
29/05/2017

Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.

 

Mitjançant aquest programa es dóna a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels municipis participants.

 

Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l'interior i la costa...

 

2 rutes al dia + gastronomia + detall de benvinguda = 4 € / persona.

 

El preu per persona és de 4 euros al dia (inclou les visites de matí i vesprada), que s'abonaran  en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiarà amb un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada.

 

Aquest dissabte, 3 de juny, comença al matí a XERESA: Passeig pel nucli històric i arbres monumentals. I a la vesprada PLATJA DE XERACO: Els encants d'una platja natural.

 

El diumenge, 4 de juny, ALFAUIR, ruta de matí i vesprada. Al matí Senders naturals i culturals d'Alfauir. I a la vesprada Visita al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba.

 

El trasllat fins al municipi que organitza la ruta és a càrrec del participant.

 

Les inscripcions es faran fins al dijous anterior a la ruta de forma on line (en línia), a través del formulari que podran tobar a la pàg. web de les respectives mancomunitats.

 

XERESA: Passeig pel nucli històric i arbres monumentals. (Eixida des de l'Ajuntament, a les 10:30 hores)

 

Farem un agradable passeig per Xeresa. Visitarem els carrers més antics descobrint edificis i construccions que formen part del nostre passat: la Font de la Pila, el Castell, l'Ermita, el LLavador, el Calvari, l'Església i el Campanar, i l'Antiga Entrada del Fossar.

 

En el nostre recorregut podrem veure arbres:

  • Arbreda del Parc de les Oliveres: formada per unes 38 oliveres (alguna d'elles és mil•lenària, altres tenen més de 300 anys) i 3 garrofers.
  • El garrofer de Sant Antoni. Es troba darrere de la Font de la Pila, és un garrofer centenari.
  • Els xiprers, els roures gal•lers i el Calvari.
  • Qui no ha buscat l'ombra del plàtan que es troba davant de l'Arcada del Fossar?
  • Veurem fantàstiques carrasques al Parc de les Eres.

 

PLATJA DE XERACO: Els encants d'una platja natural (Eixida des de l'Oficina de Turisme de la platja, a les 16:30 hores) 

 

Recepció al Punt Infoturist de la Platja de Xeraco. Breu passeig per la passarel·la de fusta i explicació de les tasques de conservació de La Mota (accident natural que defineix pròpiament la ZEC "DUNES DE LA SAFOR"). Visita al punt accessible i apropament a l'urbanisme característic d'una platja natural com la de Xeraco. Passejada per l'avinguda Borrons fins a la desembocadura del riu Vaca, on es pot contemplar l'ecosistema dunar en el seu màxim esplendor. La visita acaba amb un àpat al Centre Cívic, edifici de l'Antic Quarter de Carrabiners i que hui té un ús social.

 

 

ALFAUIR: Senders naturals i culturals d'Alfauir (Eixida des de l'Ajuntament, a les 10:30 hores)

 

Visita al Castell de Palma. La senda del Castell discorre per un paratge natural de gran valor paisatgístic i natural que permet accedir al castell de Palma. Es tracta d’un sender amb impressionants vistes panoràmiques i que ens permet visitar una de les fonts més emblemàtiques del terme municipal d’Alfauir, la Font del Pintat. El castell de Palma, situat en la serra d’Ador, està declarat Bé d’Interés Cultural (BIC). Des del punt de vista arquitectònic, s’aprecia una estructura rectangular concèntrica i les restes d’un aljub. Es tracta d’un hisn andalusí del segle XI que va formar part de la xarxa de castells que s’articulava al voltant del castell de Bairén.

 

ALFAUIR: Visita al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba (Eixida des de l'Ajuntament, a les 16:30 hores)

 

El monestir de Sant Jeroni de Cotalba va ser fundant l'any 1388 sobre l'antic poblat morisc de Cotalba. Es troba situat al terme municipal d'Alfauir, en l'anomenada Vall del Vernissa, a la comarca de la Safor. Va pertànyer a l'orde dels jerònims fins a l'any 1835, quan va arribar la desamortització. El benefactor de l'obra va ser el duc Alfons el Vell (duc de la Corona d'Aragó). La construcció arquitectònica s'emmarca dins de l'estil gòtic mudèjar renaixentista, entre els segles XIV i XVII, i la majoria dels espais es van revestir en el segle XVIII a l'estil Barroc. Fou declarat Bé d'Interés Cultural l'any 1994.

 

Informa Gabinet de premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30