Agència de Promoció del Valencià
REGLAMENT DE NORMALITZACIÓ
La Mancomunitat de Municipis de la Safor aprova un reglament de normalització.
28/06/2017

El passat 22 de juny de 2017, el Plenari de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, presidit pel Sr. Salvador Femenia, va aprovar inicialment el Reglament de Normalització Lingüística que té com a finalitat el desplegament i l’aplicació en l’àmbit de l’actuació municipal de la Mancomunitat de Municipis de la Safor el que es disposa en l’article 7 de l’Estatut d’Autonomia i la Llei de les Corts Valencianes 4/83, d’Ús i Ensenyament del Valencià.

 

 

El Sr. Femenia, president de la Mancomunitat, assenyala que amb aquest Reglament es reglamenta l’ús oficial del valencià en l’entitat que representa la comarca de la Safor, una comarca on la veu del poble és en valencià.

 

 

Els objectius d’aquest reglament són fer efectiu el dret de tots els ciutadans i ciutadanes a conéixer i a usar el valencià tant oralment com per escrit; promoure la seua recuperació i fomentar-ne l’ús en tots els àmbits de la vida ciutadana; fer efectiu l’ús oficial del valencià com a llengua pròpia de la Mancomunitat i dels municipis integrants de la Mancomunitat de Municipis de la Safor; normalitzar l’aplicació del valencià en l’àmbit de l’Administració local de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i, finalment, estimular la presa de consciència col·lectiva quant a la potenciació del nostre idioma, el valencià, en tots els àmbits socials.

 

 

Com que el valencià és la llengua pròpia dels municipis de la comarca de la Safor, ho és també la llengua pròpia de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, per tant s’usarà el valencià com a primera llengua sense deixar de banda l’ús del castellà, d’acord amb la legislació vigent, i a instància del ciutadà.
D’acord amb el reglament, les actuacions administratives es redactaran en valencià i pel que fa a les relacions amb la ciutadania, les notificacions i comunicacions es realitzaran també en castellà quan ho sol·licite el destinatari.

 

 

Per a l’àmbit de predomini castellà, els escrits es redactaran en valencià i castellà, i per als destinataris de fora de la Comunitat Valenciana es redactaran en castellà preferentment, llevat que es tracte de comunitats pertanyents al mateix àmbit lingüístic.

 

En el cas dels registres, es farà servir el valencià en la recollida i processament de dades.

 

Per a dur a terme el reglament, els equips informàtics i tot el material adquirit per a ser utilitzat per la Mancomunitat s’haurà d’adaptar en la màxima mesura possible i ser útil per a l’ús del valencià.

 

Informa Gabinet de Premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31