Rutes Turístiques Entre Comarques
EL PRÒXIM CAP DE SETMANA LES RUTES TURÍSTIQUES ENTRE COMARQUES SERAN A XERESA, XERACO I VILLALONGA
Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.
5/06/2018

Entre Comarques es tracta d'un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor.

 

Mitjançant aquest programa es donarà a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels municipis participants.

 

Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l'interior i la costa...

 

2 rutes al dia + gastronomia + detall de benvinguda = 5 € / persona.

 

El preu per persona és de 5 euros al dia (inclou les visites de matí i vesprada), que s'abonaran  en la primera ruta al responsable de cada municipi. Als turistes se'ls obsequiarà amb un detall de benvinguda en la ruta de la vesprada.

 

Aquest dissabte, 9 de juny, comença al matí a XERESA: passeig pel nucli històric i arbres monumentals. I a la vesprada a la PLATJA DE XERACO: els encants d’una platja natural (eixida des de l'Oficina de Turisme de la platja).

 

El diumenge, 10 de juny, UNA RUTA al matí a VILLALONGA: passeig per Villalonga i visita a la capella de la Mare de Déu de la Font (L’Alfombra del Corpus).

 

Totes les rutes comencen a les 10:30h del matí i a les 16:30h de la vesprada des de l'Ajuntament de cada població (excepte Beniarjó i Tavernes de la Valldigna), segons el programa establit.

 

Els trasllats fins al municipi que organitza la ruta és a càrrec del participant.

 

Les inscripcions es faran fins al dijous anterior a la ruta en línia (on line), a través del formulari que podran trobar a la pàgina web de les respectives mancomunitats.

 

Dissabte, 9 de juny (2 rutes: matí i vesprada)

MATÍ: Xeresa

VESPRADA: Platja de Xeraco

MATÍ: Xeresa: Passeig pel nucli històric i arbres monumentals.
(Eixida des de l'Ajuntament a les 10:30 hores)
Farem un agradable passeig per Xeresa. Visitarem els carrers més antics, alguns d'ells de formes irregulars i prou estrets, et faran pensar en una herència àrab. La resta són més amples.
Descobriràs edificis i construccions que formen part del nostre passat, són el nostre present i no podem deixar que caiguen en l'oblit: la Font de la Pila, el Castell, l'Ermita, el Llavador, el Calvari, l'Església i el Campanar, i l'Antiga Entrada del Fossar.

En el nostre recorregut podrem veure arbres. Els arbres simbolitzen la vida, però a vegades passen desapercebuts per als vianants, però aquests tenen l'estima de tot el veïnat del poble.

• Arbreda del Parc de les Oliveres: formada per unes 38 oliveres (alguna d'elles és mil•lenària, altres tenen més de 300 anys) i 3 garrofers.
• El garrofer de Sant Antoni. Es troba darrere de la Font de la Pila, és un garrofer centenari.
•  Els xiprers, els roures gal•lers i el Calvari.
• Qui no ha buscat l'ombra del plàtan que es troba davant de l'Arcada del Fossar?
• Veurem fantàstiques carrasques al Parc de les Eres.

 

VESPRADA: Platja de Xeraco: Els encants d’una platja natural
(Eixida des de l'Oficina de Turisme de la platja a les 16:30 hores)
Recepció al Punt Infoturist de la Platja de Xeraco. Breu passeig per la passarel•la de fusta i explicació de les tasques de conservació de La Mota (accident natural que defineix pròpiament la ZEC "DUNES DE LA SAFOR"). Visita al punt accessible i apropament a l'urbanisme característic d'una platja natural com la de Xeraco. Passejada per l'avinguda Borrons, visitant l’antic quarter de carabiners fins a la desembocadura del riu Vaca, on es pot contemplar l'ecosistema dunar en el seu màxim esplendor. En aquest paratge, lloc d’inici i final del camí Vora Riu (guardonat com a Sender Blau per ADEAC l’any 2017). Es farà una breu explicació del que representa l’àrdua tasca pel manteniment de l’equilibri de l’ecosistema de la marjal amb tota la seua biodiversitat i la necessitat de mantenir aquesta Zona d’Especial Conservació per la Red Natura 2000 i, doblement protegit per la catalogació de LIC i ZETA. Com a indispensable per al manteniment d’una espècie en perill d’extinció com el corriol camanegre. La visita acaba amb un àpat al Centre Cívic, edifici de l'Antic Quarter de Carrabiners i que hui té un ús social.

Diumenge, 10 de juny (Una ruta: Matí)
MATÍ: Villalonga

Matí: Villalonga: Passeig per Villalonga i visita a la capella de la Mare de Déu de la Font (L’Alfombra del Corpus)
(Eixida des de l’Ajuntament, a les 10:30 hores)
La ruta transcorrerà per l’interior del nucli urbà del municipi, començant a la Casa de la Cultura, seguirà per l’antic barri de Cais, parant en la capelleta de Sant Llorenç i baixant fins al centre per a veure la Font dels Setze Xorros (una de les icones del poble) i l’antic llavador restaurat. A continuació es passejarà pel tradicional barri de l’Alcúdia, en la part més alta del nucli urbà, passant per la seua esglesieta de Sant Josep, per baixar novament al centre pel conegut carrer Fonteta. En l’últim tram, es visitaran l’església i la capella, on es podrà gaudir de la catifa d’arena que s’elabora cada any amb motiu del Corpus Cristi i des d’on es donarà l'opció d’enfilar-se pel calvari cap a l’ermita i acabar la ruta amb les espectaculars vistes de tota la vall de la Safor.
 

Informa Gabinet de premsa de la Mancomunitat de Municipis de la Safor
 

 

PUNTS D’INFORMACIÓ TURÍSTICA EN LES MANCOMUNITATS PARTICIPANTS:

Més informació en www.valldalbaida.com // www.riberaturisme.es // www.mancomunitat-safor.es / www.lacosteracanal.es

 

Programa de rutes

 

 

Inscripcions on line ací

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31