Calaix Jove
PROJECTE comarcal de joventut
La Mancomunitat de la Safor acull una reunió amb representants polítics dels municipis de la comarca amb Jesús Martí, Secretari General de l’Institut Valencià de la Joventut.
3/07/2017

Ahir dijous, presidida per Tomàs Ferrandis, vicepresident i conseller de Joventut de la Mancomunitat, es va celebrar al saló d’actes de l’entitat comarcal una reunió amb l’objectiu de presentar una proposta de projecte comarcal de joventut. Va comptar amb la presència del Sr. Jesús Martínez, secretari general de l’IVAJ, a més de la participació d’alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores de joventut d’una vintena de municipis de la comarca i una representació del Consell de Joves de Gandia.

 

El tema de la joventut i com treballar amb els joves és una costant dins les prioritats dels municipis. Es va fer palés al llarg de la reunió, la dificultat que comporta el fet de no disposar de mitjans tècnics i econòmics, sobretot en poblacions menudes, que pugen portar endavant polítiques realistes de joventut. Més encara després que en l’any 2013 entrara en vigor la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local del ministre Montoro, que impossibilita els ajuntaments a crear les figures de tècnics de joventut per no estar considerada aquesta àrea de competència municipal.

 

Des de l’IVAJ, el seu secretari general va donar a conéixer unes línies de finançament que eixiran pròximament per a crear i dotar econòmicament la figura de tècnic de joventut. És en aquest punt on entra la Mancomunitat i la seua àrea de Joventut, ja que aquesta figura tècnica tindria una competència comarcal, aprofitant la infraestructura i organització de l’entitat comarcal pel que fa al treball en xarxa, per la qual cosa donaria una adequada resposta a les necessitats dels municipis.

 

També l’IVAJ té previst traure ajudes per a elaborar Plans Locals i Comarcals de Joventut i fer formació per a tècnics dels ajuntaments.

 

Posteriorment, al debat obert entre els assistents, totes les opinions van coincidir en la necessitat prioritària de fer partícips als mateixos joves en el desenvolupament de les polítiques de joventut i de fomentar l’empoderament de la joventut respecte al seu projecte de vida.

 

La Safor, 30 de juny de 2017

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31