Circuit Cultural

El Circuit Cultural naix al febrer de 1990, per la inquietud de quatre municipis a fi d’optimitzar els recursos culturals dels seus municipis. Un any després, i en incrementar-se el nombre de municipis inscrits i per evitar problemes de facturació i rebre subvencions, el Circuit Cultural entra a formar part de la Mancomunitat de Municipis de la Safor com un servei voluntari més.

Des de la seua creació, el Circuit Cultural ha anat evolucionant a petició dels diferents regidors de Cultura. En l’actualitat la forma de funcionament i de treballar és la següent.

Com a servei voluntari que és, el municipi interessat a participar sol·licita la seua adhesió a través d’un acord de Plenari, així com també decideix la quantitat econòmica que va a destinar-hi. Una part d’aquesta quantitat va destinada a despeses comunes: personal, material d’oficina, reparació de maquinària, telèfon, etc., i la resta per a realitzar activitats (activitats que sempre són les que marca el regidor de Cultura de cada municipi). La quantitat econòmica es pot incrementar segons les necessitats del municipi. Una vegada obtingudes les subvencions, també són distribuïdes proporcionalment a la quantitat aportada; és a dir, com una cooperativa.

Si un municipi incrementa l’aportació, disminueix les despeses comunes (ja que són quantitats fixes) dels altres municipis; per tant tenen més diners per a fer activitats.

Com s’ha dit, el servei es finança amb les aportacions dels municipis i amb les subvencions, que des de la Mancomunitat es gestionen per a aquest servei. En acabar cada exercici, es realitza una liquidació del servei, que en funció de si el resultat és de superàvit o dèficit, es tornen diners als municipis o se’ls gira un rebut addicional.

A banda d’assessorament, tramitació de campanyes, subvencions i ajudes, un municipi disposa de diferents projectes en els quals pot participar si ho desitja.

El programa del Circuit Cultural és el següent:

- Projecte artístic.
- Projecte audiovisual.
- Projecte musical.
- Projecte teatral.
- Projecte d’oci i esplai.
- Projecte literari.
- Col·laboracions.

A l’hora de programar activitats, a cada municipi se li fa un tractament personalitzat, tenint en compte que a més activitats en comú, més rendibilitat es traurà.
 

Contacte
Av. República Argentina, núm. 28
46702 Gandia
Tel. 962 965 003, ext. 1400
A/e: mancsafor_ccu@gva.es

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31